(ACN) Des d’aquest dissabte a primera hora del matí la Policia Nacional i la Guàrdia Civil reforçaran la seguretat amb una forta presència d’agents a infraestructures com l’aeroport del Prat, ports com el de Barcelona i estacions de l’AVE com la de Sants. Segons ha pogut saber l’ACN, dissabte es posarà en marxa el Centre de Coordinació (CECOR), des del qual els cossos policials es coordinaran davant les mobilitzacions que es preveuen en els pròxims dies arran de la sentència del judici del procés. Serà la policia catalana la que tindrà el comandament al CECOR, que s’instal·larà a la seu del Departament d’Interior, i hi haurà presència dels cossos espanyols.

Els comandaments dels Mossos han celebrat aquest divendres l’última reunió de preparació dels dispositius de seguretat i, a partir de dissabte, es posarà en marxa el Centre de Coordinació. Tot i que no han transcendit detalls de la trobada, la intenció del Departament d’Interior és vetllar per garantir els drets fonamentals de tota la ciutadania i, al mateix temps, l’ordre públic, en la línia del que ja ha declarat aquesta setmana el conseller, Miquel Buch.

Els tres cossos policials han fet diverses reunions els últims dies per coordinar el dispositiu i han acordat les funcions de cadascun. D’aquesta manera, l’ordre públic correspondrà a la policia catalana. Segons ha pogut saber l’ACN, els Mossos treballen amb l’objectiu de partir de la mediació en aquells llocs on hi pugui haver conflicte.

Doble cordó policial a la Delegació del Govern

En llocs crítics com la Delegació del Govern espanyol a Catalunya es preveu que hi hagi un doble cordó: el primer, format pels Mossos i un de segon, amb agents de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil.

D’aquesta manera, els cossos policials espanyols han reforçat la seva presència a Catalunya. Fa uns dies que agents de la Guàrdia Civil van dirigir-se a Catalunya des de diversos punts de l’estat per la imminència de la sentència.