manifestació diada 2019

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han fet una crida a tots els universitaris i alumnes de secundària a aturar les classes en el moment que es conegui la sentència del judici del procés i a sortir massivament a la plaça de Sant Jaume. El sindicat proposa fer una vaga general els dies 16, 17 i 18 d’octubre en què es repeteixin les accions a centres educatius i universitats, així com a participar de diverses manifestacions.

Un judici “farsa”

El Sindicat d’Estudiants considera que el judici del procés al Tribunal Suprem ha estat una “farsa”  amb un objectiu molt clar: “aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya”. En aquest sentit, asseguren que el referèndum de l’1 d’octubre de fa dos anys va ser una victòria i que la repressió de l’Estat espanyol és la resposta a aquesta victòria.

Denuncien que l’empresonament dels set independentistes acusats de terrorisme és una “nova ofensiva de l’Estat espanyol contra els drets democràtics”. Per això demanen a estudiants d’instituts i universitats que aturin les classes quan es faci pública la sentència i que facin una vaga general de 72 hores amb accions de protesta. El primer dia volen mobilitzacions als instituts i campus universitaris; el segon, manifestacions estudiantils al matí; i per últim, el tercer, vaga general amb una gran manifestació unitària.

L’ANC també demana una “resposta unitària” al veredicte

L’ANC també vol una resposta conjunta i massiva que col·lapsi la xarxa viària amb tres marxes ciutadanes. Amb aquest objectiu, aquest dimarts s’ha presentat el marc unitari en què partits independentistes i entitats sobiranistes faran una gran manifestació contra una sentència que ja preveuen que sigui condemnatòria.