desnonament sant Bartomeu càrregues policials

El Sindicat d’Habitatge del Raval demana la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, pels desnonaments d’aquest dijous a diversos barris de Barcelona (el Raval, el Gòtic i el Poble-sec). en què va haver-hi càrregues policials i una detenció. L’entitat diu que hi va haver “una mala gestió evident” i que no es tracta d’un cas aïllat, “sinó d’una pràctica que s’està convertint en habitual“. En un comunicat, el sindicat afirma que “la violència policial ens recorda massa la repressió de l’Estat espanyol al poble català i atempta de forma directa contra els drets humans.”

En el mateix text, l’entitat afegeix que “la violència visible ahir és tan sols una part de la violència quotidiana que es viu als barris treballadors”. I espera que les declaracions de polítics com l’alcaldessa, Ada Colau, o Gabriel Rufián contra els desnonaments “no caiguin en sac foradat” i que els grups parlamentaris “exigeixin una declaració immediata del conseller de l’Interior perquè doni explicacions, si és que les té, del que va passar”.

Crisi d’habitatge a Barcelona

L’entitat assegura que “en els últims anys estem presenciant una terrible crisi d’habitatge” a Barcelona, “un increment de gairebé el 100 % en alguns districtes del preu del lloguer“, fons d’inversió “especulant amb els barris més empobrits de la ciutat”, unes institucions “incapaces de posar fre a la situació” i, “per sort, uns sindicats de barri que intenten revertir la situació“.

El sindicat ha anunciat també que el 16 i 17 de novembre es farà a Barcelona el Primer Congrés d’Habitatge de Catalunya, en què s’aplegaran tots els sindicats de barris i pobles, les PAH, els sindicats d’inquilins i diversos grups d’habitatge per abordar la problemàtica de manera conjunta “per revertir la situació actual”.