Miquel Buch

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha respost amb una altra piulada a l’alcaldessa, Ada Colau, sobre el desplegament dels Mossos en els desnonaments. Buch ha criticat la tasca de l’Ajuntament i es pregunta per què “els serveis socials no han donat una solució a la família vulnerable per evitar el desnonament”. El conseller assegura que els Mossos actuen per “ordre judicial” i que ho fan per “garantir la seguretat” de la comitiva judicial que ha d’executar el desallotjament.

La resposta de Colau no s’ha fet esperar. L’alcaldessa li ha retret a Buch que “els serveis socials treballen sense descans, però no poden fer més quan la Generalitat deu 1000 pisos a la Mesa Emergència de Barcelona”.

D’aquesta manera, el conseller ha respost a la piulada en què Colau el va citar i va dir que no entenia l’actuació “desproporcionada” dels Mossos en desnonaments i els acusava de “fer la feina bruta als fons voltors”.

La d’aquest dijous ha estat una jornada en què hi havia programats 17 desnonaments a la ciutat. En alguns casos, els Mossos han desplegat un gran cordó de seguretat que ha acabat amb enfrontaments amb els veïns, per exemple al carrer de Sant Bartomeu, al Raval, on finalment s’ha executat el desnonament a una mare i els seus fills menors.