Aquest dilluns han començat els treballs de desmantellament i enderroc del Mercat de l’Abaceria, a Gràcia, que es desmuntarà quasi per complet: se’n conservarà únicament l’estructura metàl·lica de l’edifici, catalogada patrimonialment.

En una primera fase, es retiraran les parades, els residus especials que hi ha a l’interior i la maquinària de climatització. Aquesta feina s’allargarà fins a principis de març, aproximadament, i, aleshores, es retirarà la coberta, amb plaques d’uralita. Posteriorment, s’enderrocaran els elements alts, com els sostres i les parets, i també s’eliminarà el paviment i la solera. Finalment, es tancarà i s’adequarà el solar.

Les obres del mercat definitiu, a partir del 2020

La construcció del Mercat de l’Abaceria definitiu no començarà fins al primer trimestre del 2020 i tindrà una superfície de 3.595 m2.

L’equipament tindrà dues plantes de carrer i un espai soterrani, on hi haurà l’aparcament, els magatzems i la zona de logística. A la planta a nivell de carrer hi haurà les parades i comerços, i la planta superior serà per a serveis, sales polivalents per a entitats del barri i tallers que s’hi vulguin fer.

Amb la rehabilitació, l’Ajuntament vol preservar l’equipament més important del barri pel que fa a l’oferta d’alimentació fresca i saludable, mantenir un important nombre de petits comerços de proximitat i els seus llocs de treball, fomentar el paper vertebrador i de cohesió social del mercat, introduir nous operadors per complementar l’oferta i aconseguir un edifici sostenible.

Els paradistes, a la carpa provisional del passeig de Sant Joan

En espera que s’estreni el nou equipament, els 56 paradistes del Mercat de l’Abaceria s’han instal·lat provisionalment en una carpa situada al passeig de Sant Joan, entre els carrers Indústria i Sant Antoni Maria Claret.