La Fundació ONCE ha engegat una campanya a les xarxes socials per sensibilitzar la societat sobre els obstacles i barreres que es troben les persones amb discapacitat a l’espai públic. La campanya es titula “Barrerismo”, un terme que fa referència a les barreres que volen que sigui acceptat per la Reial Acadèmia Espanyola (RAE). Per aconseguir-ho, la campanya recull signatures a través de la plataforma Change.org.

La campanya conté un vídeo en què es poden veure diverses situacions quotidianes que es troben les persones amb discapacitat en el seu dia a dia. Amb un to distès es mostra un noi cec que ha d’esquivar bicicletes i patinets que els usuaris deixen enmig de la vorera o una noia en cadira de rodes que no pot continuar el camí perquè topa amb contenidors i cubells de la brossa.

Segons explica el director general de la Fundació ONCE, José Luis Martínez Donoso, la iniciativa vol contribuir perquè els espais públics “no es converteixin en obstacles que impedeixin la mobilitat de les persones amb discapacitat a les ciutats”.