càncer ovari laboratori

El càncer d’ovari és el sisè més freqüent entre les dones. De fet, cada any es detecten 3.300 casos arreu de l’estat i, al món, 205.000. Una de les principals dificultats amb què es troben els experts és que no n’hi ha un diagnòstic precoç, i que quan la pacient va al metge ja té la malaltia en un estat bastant avançat. Això fa que la supervivència en càncer d’ovari avançat sigui només del 32 %, segons l’oncòleg i ginecòleg de l’Hospital Vall d’Hebron José Luis Sánchez. La dona ha de passar per una cirurgia i un tractament amb quimioteràpia. Un dels problemes de les pacients és que la majoria, un 80 %, tornaran a recaure-hi i en aquests casos la curació és pràcticament nul·la. La majoria dels casos que es diagnostiquen són en dones d’entre els 45 i els 75 anys.

ecografia càncer ovari

Si la malalta està forta psicològicament tendirà a una recuperació millor

Aquest dimecres és el Dia Mundial del Càncer d’Ovari i l’Hospital Vall d’Hebron ha organitzat la jornada Parlant clar per difondre i sensibilitzar la població sobre aquesta patologia. Una de les claus per a la recuperació de la pacient i la qualitat de vida són els aspectes psicològics. Si la malalta té una mentalitat forta i positiva tendirà a una millor recuperació: “Està demostrat que les pacients que se senten millor des del punt de vista psicològic es recuperen abans, ingressen menys i viuen millor el tractament”, ha dit José Luis Sánchez.

A més, durant aquesta jornada s’ha posat en marxa una campanya per sensibilitzar sobre la malaltia d’una forma diferent. El forner Daniel Jordà ha elaborat un pa amb xocolata amb una finalitat solidària: recaptar fons per a la recerca. Durant tot el dia es ven a dos euros a l’Hospital Vall d’Hebron i a diversos establiments.