La plataforma Barcelona No Està en Venda ha convocat una manifestació aquest dissabte a la tarda per protestar contra la privatització i la precarització que asseguren que viu la ciutat. Amb el lema “Ni privatització ni precarització de les ciutats”, la plataforma vol denunciar l’ascens dels preus dels lloguers, els desnonaments i la precarietat laboral. 

La manifestació aplegarà una cinquantena d’entitats i es farà també en altres ciutats de l’estat espanyol com Madrid, Sevilla o València, i fins i tot en altres indrets d’Europa, com Nàpols o Venècia. La mobilització serà simultània per evidenciar que és una problemàtica comuna en aquestes ciutats i no pas un fet aïllat, tal com ha explicat en una entrevista al ‘bàsics‘ una de les portaveus de Barcelona No Està en Venda, Alexandra Francés.

D’altra banda, la plataforma ha assegurat que amb aquesta protesta volen incidir en la campanya electoral. En aquest sentit, aprofitaran la proximitat de les eleccions municipals del 2019 per reclamar a les forces polítiques “més valentia per entomar les problemàtiques com la turistificació o la gentrificació”. Una altra de les portaveus de Barcelona No Està en Venda, Núria Soto, ha reclamat que les administracions vagin més enllà per “garantir drets bàsics com l’habitatge”.