Centre de menors

El vicepresident del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, Lluís Vila, ha qualificat de “pedaç benintencionat” el nou Centre d’Atenció Immediata (CAI) per als menors que s’obrirà al juny a la Zona Franca. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Vila ha explicat que segurament el centre evitarà les imatges de menors dormint a les comissaries dels Mossos i de la Guàrdia Urbana, però que està infradotat.

Per Vila, la ràtio de professionals que s’ocuparan del centre és inferior que la que estableix la cartera de Serveis Socials. És a dir, hi haurà dos educadors i dos integradors socials per atendre a una quarantena de menors, quan la cartera de Serveis Socials estableix que en un centre d’acolliment hi han de treballar sis educadors per cada 30 nois. Per tot plegat, ha reclamat més inversió per part de la Generalitat.

El sistema actual no és inclusiu

Vila ha posat en qüestió que el sistema actual per atendre aquests menors no acompanyats sigui inclusiu. El vicepresident del Col·legi d’Educadors Socials considera que es demana a aquests joves, que viuen realitats molt complexes, que quan facin els 18 anys s’emancipin i s’integrin de forma immediata al sistema quan, en canvi, els nois nascuts aquí no són capaços de fer-ho. “Els demanem un impossible”, sentencia.