El Campus Tecnològic Tria de la Fundació Comtal ha aconseguit el segon dels tres premis Bitbot Challenge 2020. Aquests premis s’atorguen als casals tecnològics que fomenten la presència de les nenes en aquestes ofertes formatives.

Al campus de la Fundació Comtal se li reconeix la dificultat d’impartir-lo virtualment, que la totalitat de les places fossin per a col·lectius vulnerables i l’alta participació de nenes. En aquests premis es van presentar més de 25 projectes. Tots han rebut 1.500 euros, mentre que els tres guardonats han aconseguit 4.000, 2.500 i 1.500 euros respectivament.

Un casal tecnològic premiat

L’Elvira Mora és la responsable de la formació tecnològica a la Fundació Comtal. Explica que van oferir 12 places i les van omplir totes amb un 80 %  de presència femenina.

En aquest campus s’aprofita per donar els coneixements bàsics de programació. Es treballa la programació bàsica en Scratch i també MakeyMakey.

Com reinventar-se amb la covid-19

La Fundació Comtal treballa des del 1994 perquè famílies, infants i joves de fins a 25 anys tinguin oportunitats de futur. La pandèmia no els ha frenat, tot i que han hagut de superar reptes, el principal, com seguir connectats amb les famílies i usuaris.

La Marta Gallego, directora de l’entitat, explica que estan sent mesos durs i que “la màxima dificultat ha estat poder aconseguir que no estiguessin desconnectats. També ha sigut el màxim èxit, perquè també ens hem adonat que al final les famílies, els joves i els infants han agraït moltíssim que seguíssim connectats. Evidentment, hem perdut molts dels objectius que nosaltres teniem previstos en el pla estratègic de l’entitat o en avançar en metodologia han passat a segon pla”.

De formació presencial a virtual

La Fundació Comtal s’ha adaptat per poder continuar oferint serveis als més vulnerables, tot i la crisi sanitària provocada pel coronavirus. L‘atenció, com comenta la Marta Gallego, “ha passat de ser presencial a virtual. A més d’atendre les necessitats que tenien aquestes famílies, també hem hagut de dotar d’eines a moltes d’aquestes famílies per poder estar connectats”.

Aquestes eines, segons la directora de la fundació, han sortit de la mateixa fundació o dels préstecs i donacions dels benefactors de l’entitat.