Beatificació Sagrada Família

(Redacció/ACN) El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha assegurat aquest dilluns que van complir amb tota la normativa en la cerimònia de beatificació que es va celebrar dissabte al temple, i ha considerat “sorprenent” la queixa del govern quan hi havia tres alts càrrecs de l’Ajuntament i la Generalitat. “Perdoni, jo no els vaig anar a buscar”, ha ironitzat en declaracions a Ràdio 4 i La 2.

Camps ha rebutjat la comparació amb un teatre i ha preguntat quin té 60 metres d’alçària i les finestres obertes mentre hi ha una representació. Sobre la possible limitació a 100 assistents, ha indicat que en la majoria de casos es resol el problema, però no amb la cerimònia d’entrada del nou bisbe auxiliar, prevista per al 22 de novembre. En aquest cas, ha indicat que caldrà esperar a veure què negocien el cardenal arquebisbe i el govern. Ell s’ha declarat partidari d’un ajornament de l’acte en funció de les condicions que posi la Generalitat. “L’Església no té cap interès de buscar problemes, des del primer dia s’han buscat solucions”, ha defensat.

Salut creu que “no era el moment”

Des del Departament de Salut, Marc Ramentol, considera que, encara que es vagin complir les restriccions, “no era el moment” de fer la cerimònia. “Estem demanat a la gent que limiti tant com pugui la mobilitat, i aquesta era una celebració que segurament s’hauria pogut posposar”, ha dit en una entrevista a RAC1, en què també ha avançat que Salut proposarà prorrogar les mesures 15 dies més.

El secretari general de Salut ha remarcat que “il·legal, no ho era” perquè el reial decret d’estat d’alarma no permet prohibir la llibertat de culte. Creu, però, que “no tocava en el moment epidèmic en què estem”, amb la pressió assistencial encara molt alta als centres sanitaris, tot i haver superat el pic de contagis. Per Ramentol, aquest cas posa sobre la taula la necessitat de fixar un topall màxim de persones perquè, al marge de l’aforament de l’espai, “són més de 500 persones movent-se cap a un punt”.