Les escoles de dansa s’han mobilitzat aquest dilluns al matí a la plaça de Sant Jaume per fer sentir el seu clam al govern de la Generalitat. Asseguren que la dansa és sinònim d’educació i que són un servei essencial. Per això, demanen reobrir per poder continuar amb les classes presencials.

protesta dansa Sant Jaume

A la protesta s’hi han sumat mig miler de professors i professionals de tots els estils que han fet una seguda i després han ballat en una performance col·lectiva. Ho han fet vestits majoritàriament de negre i amb el calçat de dansa. La convocatòria l’ha feta el Col·lectiu de Centres de Dansa de Catalunya i ha demanat a tothom que dugui mascareta i respecti les distàncies de seguretat.

Les escoles de dansa volen que se’ls reconegui l’activitat docent i han fet un manifest per demanar-ne la reobertura que compta amb el suport de centenars de centres d’arreu de Catalunya. També reclamen una compensació econòmica al tancament i un pla d’ajudes directes al sector.

cartell dansa és segura protesta

“No som el problema, som la solució”

Les noves restriccions de la Generalitat permeten la pràctica de la dansa, però només per als estudis oficials. Les escoles insisteixen que “no som el problema, som la solució”, i asseguren que han demostrat que són segures. Els centres defensen que s’havien adaptat a la “nova normalitat” amb la reducció d’alumnes per grupgel hidroalcohòlic, aparells de ventilació i una desinfecció i neteja a fons entre classe i classe.