El Departament de Salut vol mantenir durant almenys 15 dies més, fins al 27 de novembre, totes les mesures i restriccions a Catalunya que s’han dictat per frenar la segona onada de coronavirus. La consellera de Salut, Alba Vergés, creu que cal “més temps” per continuar abaixant el nombre de contagis. “No hem de córrer”, ha assegurat. Per la consellera, ara cal esperar que les restriccions actuals facin efecte. Entre les mesures que es plantegen prorrogar hi ha el tancament de bars i restaurants, centres d’estètica i activitats extraescolars i el confinament municipal els caps de setmana. De moment, les mesures actuals estan vigents fins divendres, dia 13.

Salut considera que mesures com el toc de queda han tingut “una certa efectivitat” perquè han contribuït a rebaixar la mobilitat. Per això, el departament no preveu prescindir d’aquesta mesura. També remarca que el confinament municipal ha ajudat a reduir els desplaçaments i en fa una valoració positiva.

Tercera onada?

Quan encara som en plena segona onada del coronavirus, Salut treballa amb la possibilitat que hi hagi una tercera onada de la covid-19, que podria coincidir amb els mesos de més fred. La consellera, Alba Vergés, no només creu que “és factible”, sinó que hi ha una “possibilitat alta” que es produeixi.

Tot i que fa uns dies ja es va arribar al pic de contagis de la segona onada, estan baixant a un ritme molt lent. De fet, Salut alerta que encara no s’ha produït el pic assistencial als hospitals i que podria arribar a finals de setmana.

Sobre un possible tancament d’escoles i obligar al teletreball durant 15 dies, el secretari general de Salut, Marc Ramentol,  ha dit que “no està sobre la taula”. Tot i això, considera que el treball a distància és una eina fonamental per reduir la mobilitat. “No perquè els centres de treball siguin un focus de contagis”, ha dit.