El Departament d’Interior i Protecció Civil preparen una campanya de conscienciació perquè els joves tinguin una revetlla de Sant Joan segura, el proper 23 de juny. La campanya es basa en la representació de l’obra de teatre ‘A foc lent’, de la companyia Milnotes, que s’emetrà aquest dimecres, 9 de juny, a través de YouTube a les 11 h. Es tracta d’una activitat gratuïta i de lliure accés.

campanya revetlla sant joan joves
Fragment de l’obra ‘A foc lent’, sobre la revetlla de Sant Joan

Tal com ha explicat Interior, l’obra de teatre s’emmarca en la campanya “Revetlla segura”, que fa cada any la Direcció General de Protecció Civil perquè els estudiants d’escoles i instituts de Catalunya aprenguin els consells d’autoprotecció a l’hora de conviure amb petards durant la revetlla de Sant Joan. A continuació hi ha alguns dels consells que es detallaran a l’obra ‘A foc lent’:

  • No poseu petards mai dins d’ampolles.
  • No llanceu pirotècnica a prop de vegetació.
  • No adreceu els petards contra persones.
  • No encengueu petards dins de casa.
  • No cremeu papers a les fogueres.

Aquests consells i altres mesures queden recollits, a més, en un document que ha publicat Protecció Civil al seu web, en què també es detallen quines activitats típiques de la revetlla de Sant Joan estan permeses en el marc de la pandèmia i —en cada cas— quines condicions s’han de complir.