L’entorn escolar assegura que viu aquest inici de curs amb nerviosisme, i també amb indignació. Des del sindicat USTEC-STEs critiquen la “manca de previsió” amb relació a l’entrega de material de protecció al personal educatiu i denuncien que els docents que no disposaran de mascaretes quirúrgiques: “Hem sabut que no ens entregaran EPI, només està previst que ens ofereixin mascaretes sanitàries, i aquestes no ofereixen la protecció d’un EPI”, ha afirmat Ramon Font, portaveu d’USTEC-STEs.

El sindicat lamenta que el Departament d’Educació no hagi escoltat la seva petició amb relació a la reducció de les ràtios i garantir, així, una distància de dos metres de seguretat. “El departament no ha fet cas de la nostra demanda per garantir una distància de dos metres que suposaria baixar les ràtios. Això té un cost de 1.500 milions d’euros. No se’ls han volgut gastar i al final allò que es barat de vegades surt car”, ha explicat Font.

Pel que fa a les 500.000 proves PCR que Educació preveu fer als treballadors del sector, Font considera que “les PCR haurien de servir per prevenir. Han anunciat que els tests es faran durant els pròxims dos mesos, probablement les escoles ja hauran tancat”, ha afegit. Font preveu que “la mala gestió que s’està fent per preveure una tornada a l’escola de manera adequada”, afectarà també altres sectors de la societat “no han volgut invertir els diners necessaris en educació i finalment l’economia se’n ressentirà igualment”, ha explicat.

La FaPaC critica la manca de recursos

Des de la FaPaC també es critica la manca de recursos destinats per gestionar adequadament la tornada a l’escola. Creuen en el protocol que s’ha establert per tal de detectar i gestionar els casos de covid-19 a les escoles, però els preocupa que la manca de recursos provoqui el tancament dels centres educatius. “No ens fa por que es descontroli la epidèmia a conseqüència de l’obertura dels centres educatius. El que ens fa por és que ens veiem obligats a aplicar constantment el protocol de gestió de casos covid als centres”, ha explicat Lidón Gasull, directora FaPaC.