Gremis i associacions professionals del sector de la restauració i de l’oci nocturn s’han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de Sant Jaume per protestar contra les restriccions del govern per evitar els contagis de coronavirus.

Des d’allà alguns manifestants s’han dirigit cap a la plaça de la Universitat i la Gran Via i han tallat el trànsit, on s’ha produït un col·lapse de circulació. Segons explica un testimoni, en aquesta via s’han produït alguns moments de tensió quan un conductor ha accelerat i ha estat a punt d’envestir alguns manifestants.

El sector reclama a la Generalitat que les mesures siguin més equitatives i que no estigmatitzin un únic sector. Reclamen, a més, que si s’opta pel tancament del sector es donin suports econòmics tant als empresaris com als treballadors.

Els manifestants han criticat durament la decisió del govern de permetre’ls obrir només en determinades franges horàries. Consideren que “no té ni solta ni volta” i que demostra una “absoluta ignorància” del sector.

A més, també lamenten que pocs dies abans de la celebració de les festes de Nadal el govern els ha obligat a haver de cancel·lar totes les reserves de sopars: “Aboquen els establiments a tornar els diners de les reserves, diners que en molts casos estaven invertits en la compra de producte, més car aquesta època de l’any”, ha explicat el sector en un comunicat escrit. Consideren que aquestes mesures comportaran la ruïna de la restauració i l’hostaleria.