Cada mes del calendari és una història del barri. Com l'arribada dels Reis Mags a la plaça de Comas al mes de gener, o la festa major a la plaça del Carme, a l'octubre. El calendari és obra de Barriada cortsenca, un projecte que impulsa el dissenyador Enric Sallarès i que es dedica a crear imatges i il·lustracions relacionades amb les Corts. Ja han fet samarretes, bosses i fulards i ara han optat per aquest calendari amb 12 il·lustracions inèdites. ENRIC SALLARÈS, creador de Barriada cortsenca “A partir d'unes il·lustracions que vam fer des de Barriada Cortsenca a l'estiu, va sorgir la idea de fer un calendari de l'any 2017. A partir d'aquí vam estar buscant col·laboracions per parlar d'història, en aquest cas el Miguel Hernández, i l'altra part, la poètica, que va a càrrec de l'Albert Jiménez. Dues persones molt actives al barri.” I el resultat és que cada mes s'acompanya d'un poema i hi ha marcades diverses dades històriques com, per exemple, l'any de la creació de la masia de Can Rosés. “El que vol és fomentar a nivell de barri, que som un poble. Totes les activitats que fem, potenciar la vida associativa i totes les activitats que fem com a cortsencs i cortsenques. I que tot el que fem, ho fem no com a barri, sinó com a poble.” El calendari es pot comprar a dues botigues del barri, la Fent Punt i el Rebost del Ripollès i també l'Ateneu Popular de les Corts. De moment, s'han esgotat les 100 còpies de la primera tirada i en preparen 100 més per vendre durant la primera setmana de gener. Informen: ANNA FELIU/ QUERALT GÓMEZ

El barri repassa mes a mes amb il·lustracions inèdites les activitats més destacades que es fan al barri, com són l’arribada dels Reis Mags a la plaça de Comas al gener, la revetlla de Sant Joan al carrer de Gandesa al juny o la festa major al mes d’octubre. A més, a banda de les efemèrides que hi ha en dies puntuals, al final del calendari s’inclouen dades d’interès relacionades amb el passat de les Corts.

El calendari es ven a dues botigues de les Corts, la Fent Punt i el Rebost del Ripollès, i a l’Ateneu Popular de les Corts. De moment, han fet una tirada de 100 còpies, que s’han esgotat, i han demanat una segona per vendre durant la primera setmana de gener.