El nou calendari de Barriada Cortsenca per aquest 2020 ja està a la venda. És el quart any que aquest col·lectiu, que treballa per promoure i acostar la vida de barri als veïns, edita un calendari amb il·lustracions inèdites. En l’edició d’aquest any cada mes es mostra l’interior d’un espai de les Corts, com ara una sala de la biblioteca Montserrat Abelló o el cafè del centre cívic Can Deu. Se n’han fet 200 còpies, costa 10 euros i part de la recaptació anirà destinada a la colla de diables Bocs de Can Rosés.

Un calendari amb una nova perspectiva

Enric Sellarès és un dels impulsors de la iniciativa i assegura que aquest any han volgut donar un canvi de perspectiva: “Sempre hem fet un calendari que il·lustrava més la vida diària, la festivitat, i aquest any és al revés, hem volgut fer tot l’interior, ensenyar el cor de les Corts, en aquests edificis i cases”. Sellàrès explica que hi han il·lustrat les tardes de cafè, de trobada amb la gent, i per això s’hi mostra la cafeteria del centre cívic Can Deu, la biblioteca Montserrat Abelló, la seu del districte de les Corts o el mercat. Això sí, també s’hi han volgut representar espais genèrics com ara l’interior d’una casa un dia de festa major o un balcó de la plaça de la Concòrdia, dies previs a la festa. A més, també hi surten representats els quatre comerços on es pot comprar el calendari i que col·laboren amb el projecte des del primer dia: la merceria Fent Punt, el Rebost del Ripollès, la llibreria el Gat Pelut o el Pa Sencer.

Llibre il·lustrat

Els diners que recapti del calendari es destinaran al projecte de futur del col·lectiu i a l’entitat Bocs de Can Rosés. Com en altres edicions, el calendari està pensat perquè un cop passi l’any, es puguin retallar els dietaris i en quedi un llibre il·lustrat. Amb la publicació, es vol fomentar el coneixement de la cultura de carrer de les Corts com a barri i com a poble.