whatsapp

Jornada negra a les xarxes socials de la corporació de Mark Zuckerberg. Aquest dilluns ha caigut WhatsApp, Instagram i Facebook. Els serveis de missatgeria instantània i les dues xarxes socials han tingut problemes de funcionament a tot el món des de les cinc de la tarda. Facebook i Instagram han començat a recuperar l’activitat a partir de la mitjanit i, posteriorment, s’hi ha afegit la popular WhatsApp. El servei, però, ha continuat amb algunes interrupcions. El propietari de les tres marques no ha informat encara del motiu que ha causat els problemes de connexió.

Quan s’ha produït la incidència, Facebook ha confirmat a través de Twitter que alguns usuaris tenien problemes per accedir als seus productes i aplicacions. En el missatge han demanat disculpes pels inconvenients que la caiguda ha generat.

Des dels comptes de Twitter de WhatsApp i Instagram també han publicat missatges per informar de l’errada.

Els usuaris han reportat els errors

Segons el web Downdetector, a les 17. 34 h s’havien reportat més de 7.000 errors d’usuaris de WhatsApp i el punt àlgid ha estat a les 17.50 h, amb més de 33.000 errors. A les 17.36 h havien rebut més de 30.000 errors de Facebook i, a les 17.51 h, més de 120.000. El moment en què s’ha detectat el màxim d’errades en el cas d’Instagram ha estat a les 17.53 h, amb gairebé 100.000 errors.

WhatsApp, Facebook i Twitter ja van caure al març i va durar més de 40 minuts. La d’aquest dilluns, en canvi, ha estat molt més greu, ja que durat hores.

El director d’Instagram: “És com un dia de neu”

El director d’Instagram, Adam Mosseri, ha publicat un missatge a Twitter en què compara la situació a la qual s’enfronten amb “un dia de neu”.

El periodista de ‘The New York Times’ Ryan Mac ha explicat que la caiguda no afecta només les aplicacions i els serveis de Facebook, sinó que també han fallat els sistemes de comunicació interns del grup de Mark Zuckerberg.