Camino Santiago Barcelona

El camí de Sant Jaume és una de les rutes de pelegrinatge amb més història del món. La popular ruta jacobea té diferents punts d’inici que conflueixen a Santiago de Compostel·la. Barcelona és una de les ciutats per on passa el camí, i aquest diumenge es va descobrir l’última banderola que senyalitza la ruta de Sant Jaume a la ciutat.

El Parc del Laberint d’Horta ja llueix la banderola del camí de Sant Jaume. En total, a Barcelona hi ha 12 km de tram del camí amb 44 senyals que estan repartits en cinc districtes de la ciutat (Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sarrià i Horta-Guinardó). L’itinerari comença a la Rambla i finalitza al Laberint d’Horta, on es fusiona amb el GR12 del camí de Montserrat.

De la Rambla a Santiago de Compostel·la

El port de Barcelona va ser punt d’arribada per pelegrins arribats des de diferents punts del mediterrani. Els pelegrins que arribaven per mar a Barcelona iniciaven el seu pelegrinatge a peu a la Rambla.

El camí puja per la Rambla, gira pel carrer de Ferran per passar per davant de l’església de Sant Jaume i arribar fins a la plaça de Sant Jaume. A partir d’aquí el camí és molt senzill i recte: Bisbe, Portal de l’Àngel, passeig de Gràcia, Riera de Sant Miquel, via Augusta, Princep d’Astúries, avinguda de Vallcarca, Gustavo Adolfo Bécquer, passeig de la Mare de Déu del Coll, Dante, Estatut de Catalunya i Germans Desvall. Finalment, els pelegrins creuaven Collserola i el camí els portava primer a Montserrat i, després, a Santiago de Compostel·la.

La senyalització del camí al seu pas per Barcelona s’ha fet seguint la normativa de senyalament del camí estandarditzat, adaptant-la al màxim a la senyalització de la ciutat de Barcelona, i enllaça amb el tram del camí català ja senyalitzat que porta de Barcelona a Montserrat.

La Credencial del Pelegrí es pot recollir al Centro Gallego

La Credencial del Pelegrí és el document que acredita als pelegrins com a tals. A la credencial el pelegrí anirà recollint els diferents segells dels llocs per a on passa el seu camí. L’oficina de turisme de Galícia, que es troba al Centro Gallego de Barcelona (la Rambla, 35, principal), la lliura a tots els pelegrins que comencin el seu camí a la nostra ciutat.