L’origen de l’incendi mortal a les Corts d’aquest diumenge és una incògnita, però tot indica que la causa del foc va ser un accident. Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació i, de moment, no hi veuen indicis de criminalitat. Les flames van causar la mort de dues persones, un home de 74 anys i una dona de 65, que residien a la quarta planta de l’edifici. També hi va morir un gos.

El sinistre es va produir en una finca d’11 plantes de l’avinguda de Xile, al barri de la Maternitat i Sant Ramon. Amb les víctimes d’aquest diumenge, ja són quatre les persones mortes per incendi a la ciutat en una setmana. Dissabte un home de 77 anys va perdre la vida pel foc que es va originar a casa seva, a Sants, i dijous passat va morir a l’hospital un dels ferits per l’incendi al barri de la Bordeta.

FEGiCAT reclama mesures de prevenció

Davant d’aquest escenari, des de la Federació de gremis instal·ladors de Catalunya (FEGiCAT) fan un toc d’atenció a l’Administració. Reclamen que tots els cossos de seguretat i emergència que participen en l’extinció d’un incendi recullin dades i les aboquin en un mateix document. Asseguren que això permetria detectar l’origen més comú dels focs i actuar amb prevenció.

“A Catalunya no hi ha una base de dades exacte sobre quin és l’origen d’aquest tipus d’incendis“, apunta Raúl Rodríguez, director general de FEGiCAT. Una mesura que també veuen útil des de Bombers de la Generalitat. De fet, segons FEGICAT, en altres països, com Anglaterra, ja existeixen iniciatives similars.