Dues persones han mort a causa d’un foc que s’ha produït en un edifici d’onze plantes del barri de la Maternitat i Sant Ramon, a l’avinguda de Xile, 42, de Barcelona. Les víctimes, un home de 74 anys i una dona de 65, residien al quart pis de l’edifici. Al pis també hi ha resultat mort un gos, que era de la parella que residia a l’edifici. Es desconeixen les causes de la mort, però segons el cap de dia de Bombers de Barcelona, Antonio Cabeza, es podria tractar d’inhalació de fum.

A la tarda, tots els veïns de l’edifici han pogut tornar a casa seva, també els que viuen a la quarta planta, i com a precaució ha quedat suspès el servei de gas del pis afectat.

L’avís s’ha rebut a les 7.33 h d’aquest diumenge al matí i els primers a arribar al punt de l’incendi han estat un equip de Bombers de la Generalitat que era a prop de la zona. 11 dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat per apagar l’incendi, que ha cremat un pis de la quarta planta. Un cop han arribat, han accedit a l’habitatge forçant la porta del pis, el 4t, 4a.

Cabeza ha explicat que quan han arribat les dotacions “el pis cremava pràcticament en la seva totalitat”.  Segons els Bombers, l’estructura de l’edifici, ni la resta de pisos, ni escala, no n’han quedat afectats. De moment, es desconeixen les causes del foc i s’ha obert una investigació per aclarir els fets.

Els bombers han explicat que al voltant de les 8 h ja han controlat el foc. Després de l’extinció, han ventilat tots els habitatges i han comprovat que no hi haguessin més afectats.

Incendi les Corts

Veïns confinats

Per prevenció, s’ha evacuat parcialment l’edifici, tot i que la majoria de veïns han estat confinats a casa seva. Els veïns que han estat evacuats o han baixat pel seu compte al carrer ja han pogut anar tornant a casa seva, a excepció dels de la planta de l’incendi que no ho han pogut fer fins a la tarda.

A banda dels bombers, fins al lloc dels fets s’han desplaçat 11 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, que ha regulat el trànsit de l’avinguda de Xile per facilitar les tasques dels efectius d’emergències.

Incendi a les Corts

Quatre morts per incendi en una setmana

Aquesta setmana han mort quatre persones a causa d’un incendi a Barcelona. Dimecres hi va haver un incendi a la Bordeta, on van resultar ferides greus dues persones. Finalment, un dels ferits va morir dijous passat i l’altre continua ingressat en estat crític a l’Hospital Vall d’Hebron.

La segona víctima va tenir lloc aquest dissabte a Sants. Un home de 77 anys va morir a causa d’un incendi originat a casa seva, el número 131 del carrer de Sants. Aquest diumenge la xifra ha pujat fins a quatre, amb la parella morta en el foc de l’avinguda de Xile.