Façana del Tribunal Suprem

(ACN) El Tribunal Suprem protegirà la imatge de la secretària judicial del 13 que va estar a la conselleria d’Economia el 20 de setembre. Montserrat del Toro està citada aquest dimecres a les 10 h com a testimoni a petició, entre d’altres, de Vox, fiscalia, Advocacia de l’Estat i la defensa de Junqueras i Romeva. Del Toro va sol·licitar a l’alt tribunal que no es pugui veure la seva imatge. Per això, el senyal institucional només emetrà la seva veu durant la declaració, però no imatge.

Testimoni clau

El seu testimoni és clau ja que la secretària judicial va abandonar l’edifici a través del Teatre Coliseum el 20 de setembre, quan no va voler sortir per la porta de la conselleria on s’estaven manifestant milers de persones contra els escorcolls i les detencions.

Del Toro havia de declarar com a testimoni en la fase d’instrucció davant de Llarena però es va suspendre la compareixença perquè les defenses es van oposar que ho fes a través d’un separador, ja que la vista no era pública sinó que es produïa només davant les parts. Dimecres dins la sala no hi haurà cap element de protecció, i, per tant, el tribunal, els lletrats, els acusats i el públic podran veure la seva declaració. Fonts del tribunal argumenten que, d’aquesta manera, es garanteix el principi de publicitat però es protegeix el seu dret a la imatge. A més, apunten que també han demanat aquesta mesures altres testimonis, entre ells alguns mossos d’esquadra.