(ACN/redacció) Gairebé un centenar d’habitatges d’un edifici de propietat municipal fa un mes que estan sense aigua calenta ni calefacció per culpa d’una avaria, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts municipals. Es tracta d’una promoció de pisos públics de gent gran situada al número 7 del carrer de la Lleialtat, al Raval.

Solució temporal

El consistori assegura que s’està treballant des de fa setmanes en la diagnosi i resolució del problema, amb visites i actuacions tècniques “constants”. La previsió, però, és que la reparació s’allargui uns mesos i per això s’està habilitant com a solució temporal instal·lar acumuladors d’aigua calenta a casa pis. L’Institut Municipal de l’Habitatge va començar aquesta instal·lació aquest dilluns i es confia que tots els pisos en tinguin un en un termini de 10 dies. Pel que fa a la calefacció, s’han ofert i subministrat radiadors elèctrics.

En paral·lel, s’ha col·locat un acumulador d’aigua d’alta capacitat en un habitatge buit de l’edifici que està pendent d’adjudicar per tal que els veïns puguin utilitzar-lo com a dutxa comunitària. El consistori treballa també perquè els veïns puguin recórrer a equipaments municipals del barri per rentar-se.

La reparació definitiva s’allargarà mesos

La solució definitiva suposarà la substitució integral de la instal·lació, incloses les canonades, i la reparació de les calderes comunitàries. Es preveu que aquestes tasques s’allarguin durant diverses mesos.

Les mateixes fonts han reconegut que es tracta d’una avaria “important” i d’especial complexitat. Per això, asseguren que han estat necessàries diverses visites per conèixer-ne l’abast. A més, han tingut problemes d’abastiment de materials a causa de les vacances de Nadal.