Un accent pot canviar el sentit d’una paraula: “Navàs” no és el mateix que “Navas”. Ho saben bé els veïns que viuen en aquest barri de Sant Andreu i que s’han sorprès amb la placa que ha aparegut a la cruïlla amb l’avinguda Meridiana, en sentit sortida de Barcelona. El cartell s’ha col·locat després de les obres de transformació d’aquest tram de l’avinguda, acabades durant el 2022, i no només té malament el nom, sinó també la numeració.

Las Navas de Tolosa fa referència al municipi de Jaén

El nom correcte del carrer és Las Navas de Tolosa i fa referència al municipi de Jaén conegut per la batalla entre tropes cristianes i musulmanes el 1212. En canvi, Navàs és una localitat del Bages. L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat a betevé que es tracta d’un error i que se solucionarà properament.

Números que van amunt quan haurien d’anar avall

A banda del nom, la numeració que figura a la placa tampoc no es correspon amb el tram que indica. Si bé el 276 es troba a la cantonada, els que venen després no pugen fins al 591, sinó que baixen fins al 220, en direcció mar. De fet, el número 591 es troba just a tocar de la plaça de Maragall, al final del carrer per la part muntanya.