vacuna covid
Foto: ACN

(ACN) La grip i la covid-19 segueixen a la baixa a Catalunya en l’última setmana de les festes de Nadal. Segons dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (SiViC), actualitzades aquest dimarts, l’atenció primària ha diagnosticat 4.063 casos de grip entre el 2 i el 8 de gener. La setmana anterior, se’n van diagnosticar 5.797. Pel que fa a la covid-19, s’han diagnosticat 2.160 casos nous a la primària, 2.780 la setmana anterior.

Pel que fa a ingressos, hi ha 557 persones en hospitals per coronavirus (la setmana anterior eren 651). A les UCI hi ha 24 pacients, mentre que fa set dies eren 30. La variant òmicron representa totes les mostres seqüenciades amb predomini de la subvariant BQ.1. La bronquiolitis també segueix anant a menys.

Els casos de grip, en descens

Els diagnòstics de grip encara estan per sobre de temporades anteriors, però amb una diferència important, que és que aquest hivern els contagis ja haurien començat el descens. La grip s’ha avançat aquesta temporada i, en espera de com evoluciona la situació epidemiològica i que les dades es normalitzin després de les festes de Nadal, el pic s’hauria assolit la penúltima setmana de l’any.

El grup d’edat que registra més casos de la grip és el de 15 a 44 anys (1.839); després el grup de 45 a 59 anys (946). En el grup de cinc a 14 anys, se n’han diagnosticat 314 casos; en els menors de quatre anys, 250 i en els majors de 60, 714.

La bronquiolitis, també de baixa

En el cas de la bronquiolitis continua la baixada després del petit repunt de fa unes setmanes. En l’última, la xifra de diagnòstics és de 609, mentre que la setmana anterior van ser 712. Per grups d’edat, s’han diagnosticat 399 casos de bronquiolitis en menors d’un any i 76 en infants d’un a dos anys. En menors de quatre anys, la xifra és de 480 casos. El pic de la bronquiolitis també es va avançar aquesta temporada i ha estat molt més alt que altres anys.