Les Corts busca ubicació per a sis contenidors col·locats amb el nou contracte de neteja a la travessera en una ubicació conflictiva. A l’altura del número 270, els contenidors estan a tocar d’un gran complex d’edificis i al mig d’un camí escolar. L’espai que queda per passar i llençar la brossa és mínim. El districte de les Corts, que ha conegut la situació a causa de les queixes veïnals, assegura que els retirarà de forma imminent mentre el Servei de Neteja i Gestió de Residus troba una solució definitiva a la incidència.

Un indret massa estret per als contenidors

Quan arriben al punt on estan ubicats els contenidors, els veïns han de fer mans i mànigues per no topar els uns amb els altres si en el mateix moment hi passen cotxets, carretons d’anar a comprar o persones que hi van a llençar la brossa.

“Com passa per aquí una cadira de rodes o una persona amb cotxet?”, es queixa en Daniel Bosch, un veí del carrer. Precisament, la Lucilda Rivera acompanya cada dia una persona que va en cadira de rodes i confirma que quan ha de tirar les escombraries es genera un tap de persones que han d’esperar que acabi: “És molt estret”. La Jennifer Moreno explica que habitualment duu el cotxet i una bicicleta per al seu fill i que “la vorera es col·lapsa”.

Neteja estudia altres ubicacions

La nova contracta de neteja ha situat els sis contenidors en aquest punt de la travessera de les Corts, davant de la sortida d’un dels edificis més grans del barri, de camí a una escola, un gimnàs i un parc. Això genera una mena d’embut a la vorera. Un cop el districte els retiri, el Servei de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona estudiarà com solucionar la reubicació d’aquests contenidors.