Bicing

(ACN/Redacció) Un jutjat de Barcelona ha condemnat l’asseguradora del Bicing, el servei municipal de bicicletes de la capital catalana, a indemnitzar amb 457.122 euros els dos fills d’una dona que va morir mesos després de ser atropellada per una d’aquestes bicis. El ciclista va fugir del lloc dels fets, però l’asseguradora s’ha de fer càrrec de la indemnització. La dona, que tenia 63 anys, va patir un traumatisme cranial greu el gener del 2019 a la Diagonal, cosa que li va comportar complicacions importants de salut, que van acabar desencadenant la seva mort 15 mesos després, l’abril del 2020. El jutjat recrimina a l’asseguradora que no avancés almenys una part de la indemnització per les seqüeles greus després de l’accident.

Cap a les 15.12 hores del 23 de gener del 2019, la víctima baixava de l’autobús de la Línia 33 a la parada de Diagonal-Bruc. Va ser atropellada per una bicicleta del Bicing per una persona que no va poder ser identificada, ja que va fugir del lloc dels fets sense preocupar-se de l’estat de la dona atropellada. La dona, de 63 anys, tenia al·lèrgia a la penicil·lina, hipertensió arterial, diabetis, insuficiència renal, retinopatia i neuropatia, entre altres afeccions.

La dona va patir seqüeles importants

Va ingressar a l’Hospital Clínic amb traumatisme cranioencefàlic, hemorràgia i hematomes cerebrals i fractura del crani, i va ser intervinguda quirúrgicament. El 4 de febrer següent es va veure que encara tenia edemes i hemorràgies al cervell. Tot i millorar, caminava amb ajuda i tenia seqüeles cognitives importants i dependència severa. Durant l’estada a l’hospital va patir pneumònia i diarrees importants, a més de pujades i baixades de sucre severes, anèmia i problemes cardíacs.

L’11 de març la van donar d’alta de l’hospital i va ingressar al sociosanitari del Parc Pere Virgili, on s’hi va estar fins al 20 de juny. Però els problemes van continuar amb atacs epilèptics, una caiguda amb fractura de pelvis, qüestions cardíaques, pujades i baixades de sucre, agitació psicomotriu i trastorn conductual i d’ansietat. A més a més se li va fer diàlisi. Finalment, el 16 d’abril del 2020, gairebé 15 mesos després de l’atropellament, va morir en acabar una sessió de diàlisi.

Els advocats de la víctima demanaven 740.000 €

Els advocats de la víctima demanaven una indemnització de 740.000 euros pels dies d’hospitalització, les seqüeles i la mort posterior. En canvi, l’asseguradora del consistori rebatia algunes quantitats concretes sobre els danys morals a la víctima i la família, les seqüeles i altres conceptes, a més dels interessos de demora.

El jutjat recrimina a l’asseguradora que les seqüeles inicials de la dona ja es podien objectivar i indemnitzar el juliol del 2019 i que no va fer cap oferta mínima, tot i que pèrits de la companyia havien visitat la víctima.