Unes 2.000 persones, segons l’organització, han participat en la primera Kidical Mass a Barcelona. Aquesta pedalada infantil i familiar vol reivindicar una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat gràcies a les bicicletes. El recorregut d’aquesta iniciativa ciclista, ja present en diversos països del món, ha estat una ruta circular que ha passat pels carrers de l’Eixample.

La pedalada, apta per a la canalla, ha inclòs música i animació. L’itinerari, de 5 km, transcorre per la calçada, com a part del trànsit, i ha obligat a tallar alguns trams d’artèries viàries de Barcelona com el carrer d’Aragó o la Gran Via de les Corts Catalanes. El punt neuràlgic de la Kidical Mass a Barcelona és el Parc de Joan Miró, on s’han fet activitats durant tot el matí i des d’on ha sortit el recorregut en bici. La festa també ha servit per reunir tots els bicibusos de Barcelona i Catalunya.

Una acció simultània a diverses ciutats del món

L’acció ha tingut lloc simultàniament a diferents ciutats del món i persegueix posar la bicicleta al centre de les polítiques de mobilitat. La Kidical Mass s’ha inspirat en la Massa Crítica, la trobada nocturna de ciclistes el primer divendres de cada mes. Aquesta serà la versió infantil del moviment reivindicatiu. En aquest cas, però, els promotors de la Kidical Mass han comunicat el recorregut de la pedalada prèviament.