Neus Munté és des d’aquest dilluns la nova presidenta del Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona. Munté assumeix el càrrec després que fa només uns dies la fins llavors líder de la formació, Elsa Artadi, anunciés per sorpresa que deixava la política.

En una roda de premsa en què ha explicat els canvis en l’organització del grup municipal, ha manifestat que el compromís de Junts amb els veïns de Barcelona i amb el canvi de govern a la ciutat “segueix intacte”. Munté assegura que són un equip “compacte, cohesionat i determinat a treballar incansablement per fer possible un canvi a Barcelona”.

Jordi Martí, portaveu del grup municipal

A banda de la presidència de Neus Munté, Junts també ha anunciat com queda l’organització del grup municipal després de la marxa d’Artadi. Així, Jordi Martí passa a ser-ne el portaveu, i Francina Vila, la portaveu adjunta. Per altra banda, Ferran Mascarell ocuparà el càrrec de coordinador institucional, és a dir, s’encarregarà de les relacions del grup municipal tant amb el govern de la Generalitat, com amb la resta de grups polítics amb representació al Parlament i al Congrés dels Diputats.

S’hi incorpora un regidor: Joan Rodríguez

Artadi continua sent oficialment regidora de l’Ajuntament fins al plenari del 27 de maig, quan es farà oficial el seu relleu per Joan Rodríguez. Com ha destacat Munté, el nou regidor “fa temps que treballa a primera fila del grup municipal”, exercint de coordinador. “És una peça important del nostre projecte”, ha afirmat. A partir d’ara, el nou regidor s’ocuparà la tasca de coordinador de Junts a Barcelona i assumirà les responsabilitats d’Artadi als districtes d’Eixample i Ciutat Vella, on era regidora adscrita.

Rodríguez s’ha incorporat al grup com a regidor de Junts, després que la següent de la llista, la periodista i diputada al Congrés Pilar Calvo, renunciés a incorporar-se al consistori. Rodríguez ocupava el número nou de la candidatura a les eleccions municipals del 2019 i fa 11 anys que treballa a l’Ajuntament.

Pel que fa a la celebració de primàries dins del partit per decidir qui optarà a l’alcaldia després de la renúncia d’Elsa Artadi, Junts no avança gaire res. S’explica que se’n parlarà en el congrés de Junts d’àmbit català que se celebrarà properament. Neus Munté ha esquivat dir si s’hi presentarà tal com ja va fer últim cop o no.