Estudiants encadenats a la Delegació del Govern
Foto: Joana Chich

Quatre estudiants s’han encadenat aquest dilluns al matí a la seu de la Delegació del Govern espanyol per protestar contra la sentència del 25 % de castellà a l’escola i contra la Llei de convivència universitària, que consideren que està “feta a mida per desarticular-nos”. Els acompanyen un centenar de joves, convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que asseguren: “No obeirem les imposicions de l’Estat espanyol”.

La mobilització està seguida de prop per un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra. Cap a les 11 del matí han començat a treure els manifestants un a un, mentre aquests es mantenien asseguts a la calçada. Segons la policia catalana, han intentar fer tasques de mediació perquè els concentrats abandonessin el lloc, però s’hi han negat.

Els Mossos d'Esquadra treuen els manifestants
Foto: Joana Chich

Pel català i contra la llei de convivència

Amb aquesta manifestació a Barcelona, el sindicat denuncia que el català ha estat “objecte d’atacs constants” i que hi ha una “estratègia planificada per ofegar el català a l’educació”. En aquest context, creuen que “la defensa de la llengua és una qüestió política” i asseguren que “seguim ferms” perquè “defensar la nostra llengua no només és legítim, sinó també imprescindible si volem un futur en català”. 

Dispositiu dels Mossos per la mobilització d'estudiants
Foto: Joana Chich

Pel que fa a la Llei de convivència universitària, el sindicat considera que està pensada per “impedir” la mobilització estudiantil. “No volen la convivència, volen les universitats mortes i apolítiques”, afirmen, alhora que alerten que “nosaltres no estem disposades a renunciar a res”.