Escola Manyanet Sant Andreu

L’Ajuntament està valorant personar-se en el cas del suïcidi d’una alumna del centre Pare Manyanet Sant Andreu, segons ha pogut saber betevé. Els fets van passar el 19 de maig de l’any passat, quan l’adolescent de 15 anys va decidir treure’s la vida just abans d’anar a l’escola. Des del primer moment, la família ha mantingut que la seva filla patia “bullying” i acusen la direcció del Manyanet de no haver fet res per evitar-ho. Uns fets que el centre va negar i va assegurar que no havia rebut cap “queixa formal” per part de la família.

La investigació continua oberta un any després

Un any després dels fets, els jutjats continuen investigant el cas, que es troba en fase d’instrucció, i l’acusació particular continua buscant proves que puguin demostrar que l’adolescent patia assetjament i que l’escola no va activar els protocols. De fet, fa tres mesos els Mossos es van endur el portàtil de la jove per intentar trobar alguna pista.

En paral·lel, el síndic de greuges de Catalunya va obrir una investigació i va concloure que havien fallat els protocols “antibullying” al Manyanet. Les alarmes van saltar quan dies després del suïcidi, l’alumna va rebre un missatge al correu intern de l’escola amb el missatge “mort”, del qual s’ha pogut identificar l’autoria i correspon a l’entorn escolar.

El Manyanet Sant Andreu, envoltat de polèmica

L’escola ha estat envoltada de polèmica en l’últim any per altres casos que s’han fet públics. Mesos abans del suïcidi de la jove de 15 anys, els Mossos van detenir un capellà que treballava al Pare Manyanet Sant Andreu per tenir pornografia infantil al seu ordinador. Un cop va transcendir el cas de la Kira, l’adolescent de 15 anys que es va suïcidar, desenes de persones a través de les xarxes socials van assegurar haver viscut episodis d’assetjament en aquest centre amb la connivència dels docents.

A principis d’aquest any també es va fer públic que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) havia investigat el Manyanet el 2017 per un cas de lladelles a les pestanyes de tres infants, una infecció poc usual ja que aquests insectes viuen generalment als genitals i acostumen a transmetre’s per contacte sexual. Des de l’Ajuntament, el regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, va demanar explicacions perquè “són massa successos en un mateix centre”.