La Biblioteca Xavier Benguerel ha tornat a obrir les portes després de dos mesos i mig tancada. L’edifici, situat al barri de la Vila Olímpica i el Poblenou, va tenir filtracions d’aigua durant la tempesta del passat 6 de setembre i ha estat necessari fer-hi obres per reparar els danys.

L’aigua es va filtrar per les cobertes, va circular pels conductes de l’aire condicionat i va fer caure part del sostre de l’equipament. Això va malmetre el terra, el mobiliari i una petita part els llibres del fons documental. Tot i això, només 380 llibres van quedar afectats dels 120.000 de què disposa la biblioteca.

L’espai ja ha tornat a obrir i funciona a ple rendiment, malgrat que encara falta que arribi una part del nou mobiliari.

“Ens han portat bombons”

La directora de la Biblioteca Xavier Benguerel, Neus Castellanos, ha afirmat que estaven desitjant reobrir i ha destacat la paciència dels usuaris durant aquests dos mesos i mig. “Avui ens han portat bombons, són un encant de veïnatge i es mereixen tenir la biblioteca oberta”, ha dit Castellanos.