bipolaritat exposicio

“Bipolar no és broma” és el títol de la campanya feta per l’Hospital Clínic i la farmacèutica Lundbeck per donar a conèixer aquest trastorn i desestigmatitzar-lo. Per revertir la discriminació que pateixen els pacients, la mostra ensenya què vol dir exactament ser bipolar, quins símptomes té la persona que ho és i quines eines té per millorar el seu dia a dia. L’exposició està destinada sobretot als joves perquè l’edat en què acostuma a aparèixer el trastorn se situa entre l’adolescència i l’inici de la joventut. Es pot veure a l’edifici principal de l’Hospital Clínic fins el dia 30 de novembre. 

Es triga una mitjana de cinc anys a diagnosticar un pacient amb trastorn bipolar, segons els experts. A Catalunya es calcula que 180.000 persones són bipolars.

Un concurs per il·lustrar la bipolaritat

Per tal d’acostar a la gent de manera amena i fàcil el que pateix una persona bipolar, la campanya va posar en marxa un concurs d’il·lustracions anomenat “El viatge de la Carlota”. A l’Hospital Clínic hi ha exposats set dibuixos que plasmen situacions difícils d’estrès que poden viure els pacients d’aquest trastorn en situacions molt normals i habituals per a la resta. Varvara Fomina n’ha estat la guanyadora amb un conjunt d’imatges que expliquen el repte que suposa per als afectats els tràmits per agafar un avió a l’aeroport o per agafar un tren.