El centre cultural Casa Orlandai acull fins el 6 de desembre l’exposició “Fem llar, fem Sarrià”, quadres fets per usuaris del centre residencial d’inclusió Hort de la Vila – Sant Joan de Déu serveis socials. És el resultat del taller de pintura que fa el centre dos cops per setmana amb usuaris: “Viuen situacions de molt patiment i soledat i fer fluir els seus sentiments i la seva potencialitat a través de l’art és terapèutic i beneficiós”, explica Paula Aguilar, educadora social del centre.

Aquesta exposició fa tres anys que es fa i té l’objectiu de visibilitzar i apropar als veïns de Sarrià la realitat de les persones sense llar i trencar estigmes i tòpics sobre ells. El Juan Galí és un dels artistes, que viu al centre d’inclusió des del mes de maig: “Quan vivia al carrer pensava que no tornaria a pintar mai més i aquesta activitat m’ajuda a expressar els meus sentiments i somnis”, explica.

Visibilitzar el sensellarisme a Sarrià

Demà a les 19 h a la Casa Orlandai es farà una taula rodona oberta a tothom sobre l’accés a l’habitatge i la metodologia “housing first”, que ha implantat el centre Hort de la Vila amb l’Ajuntament de Barcelona. A la taula rodona hi participaran professionals del centre Hort de la Vila – Sant Joan de Déu serveis socials i el Centre d’Acollida Assís, entitats de Sarrià que treballen amb persones que viuen al carrer o en centres d’acollida.

Aquestes activitats s’emmarquen en el Dia Mundial de les Persones sense Llar, el proper 26 de novembre, i volen reivindicar les dificultats d’accés a l’habitatge a la ciutat de Barcelona, on 956 persones dormen al carrer i 2.099 viuen en centres d’acollida.