Pluja a Barcelona

Dijous, 15 de novembre, es van assolir els 1.000 l/m2 anuals de pluja registrats a l’estació de les Corts. Les precipitacions d’aquest cap de setmana passat han estat menys intenses que les de dijous, a la ciutat, però han facilitat que altres estacions meteorològiques també assolissin la fita dels 1.000 litres anuals. És el cas del pluviòmetre de Gràcia, instal·lat a prop de la plaça de la Vila de Gràcia, i també el de l’estació de Sant Gervasi, proper a la plaça de John F. Kennedy.

Concretament, els registres pluviomètrics d’aquestes dues estacions, fins a aquest dilluns, 19 de novembre, són de 1.017 l/m2 i 1.071 l/m2 respectivament.

Més estacions a punt d’assolir els 1.000 litres

Les pluges que han caigut des de l’1 de gener d’aquest any també superen els 900 l/m2 a l’Observatori Fabra, que només va superar el llindar dels 1.000 litres el 1971. De moment, d’entre els 104 anys de dades climàtiques del Fabra, aquest 2018 és el sisè més plujós, amb 962 l/m2 fins a aquest dilluns.

L’estació meteorològica de Sants, ubicada a prop de la plaça de Sants, arriba aquest dilluns als 981 l/m2 i la de l’Eixample, als 958 l/m2. Aquests dos punts de la ciutat també podran arribar als 1.000 l/m2 anuals en el mes i mig que ens queda per tancar els valors extraordinaris d’aquest 2018.

Plourà a Barcelona durant els propers dies?

Segons els mapes del temps amb què es treballa, no es descarta que hi hagi algun ruixat curt aquest dilluns al vespre, poc intens. Dimarts a la tarda també podrà ploure una mica, però res a veure amb les pluges violentes de la setmana passada. Potser durant el cap de setmana es configuren ruixats nous, però encara queden molts dies i caldrà seguir l’evolució dels models meteorològics. Com sempre, a @btveltemps hi estarem atents.