Els Mossos d’Esquadra mantenen totes les hipòtesis obertes respecte a les causes de l’incendi en què han mort quatre persones, dos adults i dos nens petits, en un local de la plaça de Tetuan. Segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, els Mossos havien acudit al local ocupat en alguna ocasió quan hi havia denúncies dels veïns per problemes de convivència. De fet, aquest dimarts de matinada els Mossos d’Esquadra hi han hagut d’actuar per disputes i baralles. Els agents hi han acudit per l’avís d’un veí, que es queixava que el pare mostrava una actitud violenta i, després de calmar els ànims, els agents han marxat. Els fets han passat entre les tres i les quatre de la matinada, malgrat que, de moment, no es té constància que un fet estigui relacionat amb l’altre.

Aquesta mateixa nit s’ha produït algun incident per problemes de convivència, disputes i baralles. Hi han vingut Mossos d’Esquadra a mediar i a intentar resoldre la situació, però no hi ha cap constància que una cosa tingui relació amb l’altra”
Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior

Joan Ignasi Elena ha qualificat el succés de “tragèdia espantosa d’una família que, malauradament, com moltes altres, viuen en situacions que són acceptables”. Ha apuntat que els Mossos investiguen ara les causes del foc i que la investigació estarà judicialitzada. Ha destacat que quan el jutge ho permeti se’n farà públic el resultat: “No puc avançar res. Totes les hipòtesis estan obertes”.

Batlle no hi veu “indicis de causalitat”

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat a Ràdio Estel que no veu “indicis de causalitat” entre el conflicte registrat de matinada i l’incendi. Admet que els problemes de convivència eren coneguts, però matisa que la “relació amb l’incendi sembla que en aquests moments es descarta per part dels serveis que hi estan intervenint”.