(ACN / Redacció) La Guàrdia Urbana de Barcelona i els serveis tècnics del districte de l’Eixample van inspeccionar el aquest 18 d’octubre al local incendiat aquesta matinada a la plaça de Tetuan, on han mort quatre persones. El resultat d’aquella revisió va ser que no s’hi va trobar cap risc imminent i que les condicions no eren dolentes pel que fa a estructura, segons ha afirmat l’ACN, citant fonts municipals, i confirmat betevé.

Aquests controls fan d’advertiment en el cas que hi hagi una amenaça flagrant per als habitants de l’immoble ocupat i, en el pitjor dels casos, implica el desallotjament per motius de seguretat. En aquest cas, però, es va concloure que no hi havia cap element de risc.

El local constava en un informe dels Mossos d’Esquadra com a un espai ocupat de risc

L’espai, però, sí que constava en un informe dels Mossos d’Esquadra que recopila ocupacions amb risc a Catalunya. Segons ha confirmat la policia catalana es tracta d’espais on hi ha conflictivitat amb veïns, queixes veïnals i aldarulls. És una llista que forma part del treball intern de la policia catalana i que es va elaborar després de l‘incendi d’una nau de Badalona, el desembre del 2020, on van morir tres persones. En aquest cas el local estava ocupat des de feia aproximadament dos anys i havia estat una oficina bancària.

La policia catalana hi havia actuat de matinada

Els veïns de l’immoble on es trobava el local, situat als baixos de l’edifici, afirmen que feia temps que es temien el pitjor. Segons explica un d’ells, havien trucat moltes vegades als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per problemes de soroll i baralles al local ocupat. Asseguren que la família afectada tenien punxada la llum i també l’aigua.

Segons ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, aquest dimarts a la matinada els Mossos d’Esquadra han hagut d’actuar al local per disputes i baralles generades per problemes de convivència. Uns fets que han passat entre les tres i les quatre de la matinada, malgrat que, de moment, ha assegurat que no es té constància que un fet estigui relacionat amb l’altre.