Policia custodiant el local incendiat

Els Mossos d’Esquadra continuen treballant per aclarir les causes de l’incendi en un local de la plaça de Tetuan, en què aquest dimarts van morir quatre persones, dos adults i dos nens petits. Amb totes les hipòtesis encara obertes i sense que hi hagi res confirmat, s’especula que l’origen del foc podria ser una burilla, una espelma o una estufa elèctrica.

La investigació està coordinada per un jutjat de Barcelona, que n’ha decretat el secret d’actuacions. Sobre el terreny, se n’encarreguen especialistes en incendis estructurals dels Mossos d’Esquadra, que aquest dimarts mateix ja van treballar-hi des de primera hora. Es van inspeccionar els diferents espais del local i també el punt on podria haver-se originat el foc. Aquest dimecres, l’endemà dels fets, una patrulla de la policia catalana continua custodiant l’accés al local per evitar que ningú no hi pugui accedir sense autorització.

La Guàrdia Urbana no va detectar-hi risc imminent

En espera de les conclusions dels investigadors, de moment se sap que el local va ser inspeccionat fa un mes per la Guàrdia Urbana i els serveis tècnics del districte de l’Eixample. Els inspectors van concloure que no hi havia cap risc imminent i que les condicions de l’estructura no eren dolentes.

L’immoble constava com a ocupat des del gener del 2020 i hi havia una denúncia per part de la propietat. Segons la policia, el local estava inclòs en un informe del cos que recull la situació d’espais ocupats a Catalunya i els Mossos hi havien acudit en diverses ocasions, sobretot per queixes veïnals. De fet, hores després de les flames, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va explicar que la policia catalana havia acudit al local la mateixa nit per una baralla. Tot i això, el conseller no va vincular els dos fets, al contrari, va assegurar que “no hi ha cap constància que una cosa tingui relació amb l’altra”.