Un menjador social per aprofitar els espais buits d'un hospital

La Fundació Futur ha decidit tancar els tres menjadors socials que gestiona a la ciutat de Barcelona i que donen servei a 300 persones. El tancament respon a la situació econòmica de l’empresa, que té una ordre d’embargament per part de l’Agència Tributària per deutes pendents. L’Ajuntament de Barcelona considera “inviable” que cap altra empresa que presta aquest tipus de serveis pugui assumir la gestió dels tres espais, entre altres motius perquè, en fer-ho, podrien haver d’assumir els deutes actuals de la Fundació Futur amb treballadors, administracions públiques i proveïdors.

El consistori, que lamenta la situació, afegeix que l’Àrea de Drets Socials ha dissenyat un dispositiu específic perquè els 300 usuaris que anaven a algun d’aquests menjadors tinguin un nou emplaçament on ser atesos com fins ara. S’han ampliat places o desdoblat torns en menjadors ja existents, amb l’objectiu de garantir el servei d’alimentació a la ciutat.

L’Ajuntament afegeix que, malgrat els tancaments, la ciutat de Barcelona està en disposició de garantir l’alimentació a qualsevol persona que es trobi en risc d’exclusió social. L’any 2018 es van servir més de 486.000 àpats a unes 13.500 persones diferents, amb un pressupost aproximat de 2,91 milions d’euros.