foto arxiu Photo Station avis a l'avinguda Gaudí

Més de 175.000 persones a Catalunya “pateixen soledat no desitjada“. A partir d’aquesta radiografia, l’entitat Amics de la Gent Gran treballa des de fa més de trenta anys per acompanyar, escoltar i donar un suport emocional a aquestes persones grans.

Falten voluntaris

Atesa aquesta necessitat, que és creixent, l’entitat fa una crida per trobar més voluntaris. L’any passat en van tenir més de 1.700, però no són suficients. Animen, sobretot, a participar en el programa insígnia de la fundació: el de l’acompanyament setmanal. Cada voluntari visita durant dues hores per setmana una persona gran a casa seva, sempre la mateixa. Expliquen que això crea un vincle afectiu entre tots dos que millora la qualitat de vida de la persona gran.

Durant el 2017, més de 1.600 avis van rebre el suport d’Amics de la Gent Gran. L’organització col·labora amb altres entitats socials que també treballen amb aquest col·lectiu, i això els ha permès detectar que hi ha moltes més persones d’edat avançada que poden necessitar l’acompanyament que ofereixen.

Vacances Amigues

En aquests darrers dies d’estiu, la fundació culmina un altre programa anual: les Vacances Amigues. Una seixantena de persones voluntàries acompanyen durant uns dies un centenar d’avis, en diversos torns. Fan activitats, passejades o, senzillament, estan amb ells per fer-los sentir més atesos i estimats. El Nadal és una altra època en què Amics de la Gent Gran intensifica l’activitat perquè cap avi no se senti sol.