Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis amb claus falses. Els agents van detenir 10 persones de nacionalitat colombiana, d’entre 23 i 57 anys, com a presumptes autors de delictes d’organització criminal i robatoris amb força a domicilis. Van detenir-los a diversos punts de Barcelona i també a l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Palau-solità i Plegamans. Quatre d’ells ja han ingressat a presó.

La investigació es va iniciar a finals de març, quan els efectius de la comissaria de Sants-Montjuïc van detectar alguns dels investigats al districte. Els detinguts triaven víctimes d’origen xinès que regentaven negocis de restauració. En controlaven les rutines i, després de robar-los les claus dels domicilis, les duplicaven i després les tornaven sense que les víctimes se n’adonessin

Els lladres accedien als habitatges sense haver d’utilitzar violència a les portes ni accessos. Els Mossos ja han acreditat vuit robatoris, a Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, el Prat de Llobregat i Gavà i 13 robatoris més en grau de temptativa per a la preparació d’actes a més del de pertinença a organització criminal.

S’han intervingut més de 4.000 euros, una dotzena de rellotges i una trentena de jocs de claus i una dotzena de joies d’or i bosses de mà.