La platja de gossos ha arribat per quedar-s’hi. Aquest és el tercer estiu consecutiu que funciona i ja es dona per implantada definitivament, després que les proves pilot hagin funcionat bé. Però usuaris i entitats animalistes continuen repetint la crítica d’altres anys: l’espai és petit. A més, enguany la zona d’esbarjo per als animals ha obert més tard del que és habitual. Això també ha generat queixes: retreuen que és l’any que menys dies haurà obert.

Els usuaris veuen amb bons ulls que la platja de gossos hagi deixat de ser una prova pilot i s’hagi instal·lat definitivament a Barcelona els estius. Ara demanen que s’ampliï la zona a la platja de Llevant perquè pugui acollir més gossos i que aquests animals tinguin més espai per jugar. A aquesta demanda s’hi suma el Partit Animalista. “La sorra que trepitgem és 25 metres per 50 metres, és clarament insuficient per als 150.000 gossos que estan censats a Barcelona“, explica Ana Baylen, secretària del PACMA. Aquest no és el primer estiu que els propietaris de gossos protesten per la manca d’espai.

Retard en l’obertura

Enguany la platja ha obert el 14 de juliol, més tard que en les dues temporades anteriors. Aquest retard es deu a termes administratius, segons l’Ajuntament. Com que aquest 2018 la platja de gossos ja és definitiva i no una prova pilot, ha estat necessari fer el decret d’alcaldia. Això ha fet que no s’hagi pogut complir amb les dates previstes.

A partir de l’any vinent la platja de gossos obrirà durant tota la temporada de bany: des del cap de setmana anterior a l’1 de juny fins al cap de setmana posterior a l’11 de setembre.