comptador

El seguiment de la protesta contra l’augment continuat del preu de la llum i la tarifa elèctrica ha tingut poc ressò a Barcelona. Sota el lema “Desconnecta de les elèctriques”, entre les 22 i les 22.30 s’havia convocat a una  apagada elèctrica i cassolada convocades per diversos partits polítics i entitats.

Alguns usuaris han ironitzat a les xarxes lamentant el poc seguiment de la convocatòria en diferents punts de Barcelona. Alguns han comparat Barcelona amb Las Vegas durant una nit en què s’havia demanat apagar els llums. La cassolada tampoc no s’ha fet sentir massivament.

L’apagada ha estat convocada per Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya, la CUP, EH Bildu, Més per Mallorca, Més per Menorca i BNG. També té el suport d’entitats com l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

En un comunicat, els organitzadors critiquen l’augment continuat de les tarifes i defensen la necessitat de revertir aquesta situació. Insisteixen que existeix una falta de control sobre el preu de l’electricitat que afecta sobretot les persones i famílies més vulnerables. També demanen impulsar un altre model energètic que sigui 100 % públic i que fomenti l’ús d’energies renovables.