L’entitat comercial i turística Barcelona Oberta ha celebrat en un comunicat la sentència judicial que ordena a l’Ajuntament de Barcelona desfer l’eix verd de Consell de Cent i, ara, posa en el punt de mira altres reurbanitzacions que s’estan fent a la ciutat, com ara la reforma de la via Laietana. Considera, de fet, que hi ha “elements comuns de consideració”.

La resolució judicial coneguda aquest dijous respon a la demanda interposada per aquesta entitat i Foment del Treball, i en el mateix comunicat en què celebren la sentència —i en què diuen que la reurbanització de Consell de Cent “no va complir els mecanismes legals necessaris”— també apunten que la situació podria extrapolar-se a altres actuacions urbanístiques de Barcelona. En aquest punt és on posen d’exemple la via Laietana, “amb els efectes coneguts en la mobilitat”. Afegeixen que “l’acció política eventual no pot retorçar l’estat de dret”.

Consideren que les superilles no respecten el PGM

Segons valora l’entitat, la sentència indica que “la planificació de les superilles de Barcelona s’efectua amb total independència del planejament urbanístic i no es respecta el Pla General Metropolità”. A més, l’entitat lamenta que en la gestió urbanística “ha pesat més la ideologia que la legalitat”.