El president del Grup Municipal de TriasxBCN, Xavier Trias, descarta que s’estigui gestant un pacte perquè el seu partit governi la ciutat amb el PSC i, a canvi, Junts faciliti la investidura de Pedro Sánchez a Madrid. “No hi ha cap negociació en què es discuteixin cadires per l’Ajuntament de Barcelona”, ha reblat en la primera roda de premsa del curs polític 2023-2024.

Trias ja va explicar en una entrevista a Ràdio 4 que no descarta cap escenari, però que ara no veuria sentit a una hipotètica proposta de Jaume Collboni per entrar al govern. “Seria curiós que el senyor Collboni em vingués a demanar ajuda”, ha insistit. Tot i així, l’exalcalde s’ha prestat a col·laborar amb l’actual batlle des de l’oposició perquè Barcelona “funcioni” però, alhora, li ha retret que el veu més proper a Ada Colau.

L’exalcalde demana a Collboni que aclari amb qui i com governarà

En l’atenció a mitjans, el líder de TriasxBCN també ha titllat el govern socialista de “feble” i ha apressat Jaume Collboni a prendre decisions. “Ha de decidir si continua en minoria o amb col·laboració externa. Ha d’explicar com governarà, i des de l’oposició l’hi exigirem”. En aquest sentit, Trias també ha allargat la mà a ERC per col·laborar i portar al consistori propostes de l’acord que havien ideat per a la investidura fallida.

D’altra banda, en la primera roda de premsa del curs polític, el president del Grup Municipal de TriasxBCN ha llançat dures crítiques cap a la feina feta fins ara pel govern Collboni. Li ha retret, per exemple, que la reforma de la via Laietana compliqui el trànsit, que no repensi la transformació de la ronda de Sant Antoni o la foscor de La Vuelta 2023.