La mort d’una jove al Raval per la caiguda d’una palmera ha accelerat la revisió d’aquests arbres a la ciutat. Fa setmanes que l’Ajuntament va iniciar la tala dels exemplars que tenien risc de caiguda i aquesta setmana l’actuació s’ha centrat a la plaça Trilla, a la Vila de Gràcia. De les nou palmeres que hi havia, n’han desaparegut vuit. La tala la van fer operaris de Parcs i Jardins aquest dimarts.

Sense les palmeres, la fesomia de la plaça ha canviat radicalment, tal com es pot veure en aquesta imatge del 2021.

Imatge de la plaça Trilla amb les palmeres encara dempeus

Una situació que lamenten alguns dels veïns. Afirmen que al barri hi ha pocs parcs i poques ombres i no entenen aquesta actuació municipal.

Tala de palmeres a altres espais de la ciutat

No és l’únic espai de la ciutat que ha vist desaparèixer palmeres els darrers dies. També se n’han talat alguns exemplars al Parc de Joan Miró o al carrer de la Marina.

Palmera tallada al carrer de la Marina

Aquestes se sumen a les palmeres que ja es van tallar a principis d’agost, quan van començar les revisions preventives. En aquell moment l’Ajuntament va informar que se n’havien retirat vuit. Tot apunta, que la xifra haurà augmentat considerablement el darrer mes. Segons publica aquest dijous el diari ‘Ara’, se n’han tallat ja unes 300, una xifra, però, que des del consistori no han confirmat. Aquest divendres està previst que se’n donin tots els detalls.

Palmeres tallades al Parc de Joan Miró