Finalment, l’Ajuntament no ha adquirit el lot 260 de la subhasta realitzada avui a Sotheby’s, consistent en materials originals musicals manuscrits de Freddie Mercury, que incloïen la lletra manuscrita de la cançó ‘Barcelona’. El lot s’ha subhastat per 57.150 £, més de 66.000 €, una xifra per sobre del preu màxim que podia pagar l’Ajuntament, que era de 30.000 €, unes 26.000 £. Aquest preu es va fixar segons els informes de taxació pública que van determinar el valor d’aquestes peces per la seva rellevància patrimonial i simbòlica.

El manuscrit està escrit en majúscules, en anglès i en castellà, i consta de dues pàgines. La casa de subhastes també especifica que posa a la venda 24 còpies mecanografiades en anglès i 17 còpies d’una versió de la cançó amb una lletra alternativa.

L’himne dels Jocs Olímpics del 92

La cançó ‘Barcelona’ es va convertir en l’himne dels Jocs Olímpics del 92 i és una de les més recordades del desaparegut Freddie Mercury. Les imatges de la seva actuació amb Montserrat Caballé a Montjuïc van fer la volta al món.

Més de 1.500 objectes de Mercury

El manuscrit és un dels milers d’objectes de Mercury que des d’aquest dijous es poden adquirir. La casa de subhastes ha posat a la venda 200 lots amb més de 1.500 objectes personals del cantant, que va morir el 1991 amb 45 anys. Entre els més destacats hi ha vestits de l’artista, cartes autografiades, manuscrits d’altres cançons conegudes i pintures que col·leccionava. En total es faran sis subhastes sota el títol Freddie Mercury: A World of His Own.