Les barbacoes del Parc de la Trinitat Vella ja tenen qui les controli. Després d’un llarg procés d’adjudicació, finalment l’entitat cultural Triniteiros s’ha fet amb la gestió. L’objectiu és revitalitzar les instal·lacions i millorar el servei per als usuaris. De fet, fa temps que s’havien recollit queixes, com que no es feia una bona neteja després de l’ús de les barbacoes.

De vuit a 15 barbacoes

Segons la presidenta de l’entitat gestora, Yolanda Benítez, entre setmana hi ha més tranquil·litat i més espais disponibles per fer ús de les instal·lacions. Els caps de setmana hi ha més usuaris al Parc de la Trinitat Vella per cuinar amb les barbacoes. Ara mateix n’hi ha vuit en servei. Les actuals “tenen més de 10 anys i estan destrossades”, diu Benítez. Per això, la responsable explica que l’Ajuntament n’instal·larà de noves i passaran a haver-n’hi 15.

L’estiu és la temporada per excel·lència per gaudir d’aquestes instal·lacions. Durant els mesos de juliol i agost es formen cues per utilitzar les barbacoes. Els caps de setmana s’hi arriben a aplegar 200 persones.

Què és el que millor valoren els usuaris de la zona? La seva ubicació, les instal·lacions i l’accessibilitat, just al costat de la parada del metro de la Trinitat Vella. A parer de Martín Radulovich, usuari de les instal·lacions, l’espai “està molt ben preparat” i “té de tot”. Juan José Andrés, també usuari, explica que l’espai és ideal per “menjar a la brasa” amb els més petits.

Horari de les barbacoes de la Trinitat Vella

Les barbacoes estan disponibles de dimarts a diumenge i només s’han d’abonar 10 euros per fer-les servir. Es van fent servir segons l’ordre d’arribada.