A la comunitat del carrer de Ballester amb Homer, formada per sis finques, hi ha 27 pisos dels quals 12 són turístics i propietat de la promotora Putxet Verd S.L. Fa vuit anys que es lloguen a turistes i els veïns denuncien que els ocasionen molèsties, com soroll i brutícia.

Festes a la piscina comunitària

Els 12 pisos amb capacitat per a sis persones cadascun, tenen accés a les zones comunitàries, com la piscina i el pàrquing. Els veïns denuncien que els turistes no respecten les normes: beuen i mengen a la piscina i es banyen sense dutxar. “Quan vols anar-te tu a banyar no ho pots fer perquè fa fàstic”, lamenta un veí. A més, hi fan festes de dia i de nit i el soroll no els deixa dormir. Els veïns també es queixen que els turistes embruten l’escala de vòmits i escombraries i que de nit els piquen als timbres o deixen la porta de la finca oberta.

Una batalla guanyada als tribunals

El 2013 els veïns afectats van portar el cas als tribunals i ja fa un any que la justícia els va donar la raó, sentenciant el cessament de l’activitat turística d’aquests pisos. Tot i això, els immobles es continuen llogant a turistes i al web de registre d’habitatges d’ús turístic de l’Ajuntament consta que encara tenen la llicència.

(Actualització: dimecres, 18 de juliol, a les 17 h)